Spontan tur til Rutsker højlyng

Natur og Kultur

Spontan tur til Rutsker højlyng

– postbilen på eventyr.

Det var slet ikke meningen jeg skulle på tur i dag. Nej, der skulle handles og så bare hjem og og og. Sådan blev det (heldigvis) ikke. Helt spontant blev der dømt Eventyr. Godt nok et lille et af slagsen, men det gav helt klart inspiration til at komme tilbage, og lære området bedre at kende en anden dag. Rutsker Højlyng, stod der på skiltet, og så var der noget med Rokkesten og mose. Det kan man jo ikke ignorere, så der måtte lige kigges lidt her.

Rutsker højlyng
Postbilen på eventyr

Området er frodigt og rigtigt skønt. Man får virkelig følelsen af at være langt væk fra alt her. Igen må jeg forundres. Bornholm kan bare så meget, og det her er en af tingene. Du er aldrig langt væk, men det kan virkelig føles sådan. Pragtfuldt.

rutsker højlyng
Vandreblok

Vandreblokke og forhistoriske tegn

Rutsker Højlyng og Rutsker plantage er nogle steder bevaret helt som der oprindeligt har set ud her. Her er et væld af vandreblokke fra istiden af, rokkesten og røser. Ja gamle stenbrud er her også. Her er et rigt dyreliv, forskellige fugle – heriblandt rovfugle, røde egern og rådyr.

Rokkesten i Rutsker Højlyng – Den ligner lidt en fod synes jeg

Jeg synes det er fascinerende at der er så mange vandreblokke og rokkesten her. Bare tanken om at de er ført langt fra, hertil og samtidig med isens smeltning har formet landskabet som vi kender det idag. Voldsomme kræfter der har været på spil!
Hvis du vil læse mere om stenbrud og forhistorie på Bornholm så skal du såmen bare klikke her

rutsker højlyng
Rutsker Højlyng

Den bid jeg har set af området i dag, kalder på mere udforskning af stedet. Jeg skal helt klart have fundet røserne, de forskellige oldtidshøje og jeg skal kigge nærmere på mosen. Området er stort, så det bliver helt sikkert til flere gode eventyr her.

Til toppen