Sommer på Bornholm og et kloak-eventyr

Sommer på Bornholm
BrokkerietLeave a Comment on Sommer på Bornholm og et kloak-eventyr

Sommer på Bornholm og et kloak-eventyr

– Så blev det endelig sommer på Bornholm.

Den var vist længe ventet for de fleste. Det var også lidt som om at det blev ved med at være et lidt kedeligt forår i alt for lang tid.
Jeg kan tydeligt mærke forskel fra da jeg lige flyttede ind her, til nu hvor det er sommer på Bornholm, for der er en konstant trafik oppe på hovedvejen, af biler, busser og folk der er på vandreferie her.
Ja en masse cyklister kommer der også forbi her. Det er ganske hyggeligt.

Borrelia og TBE

Sommeren har indtil videre budt på flere flåtbid – på mig vel og mærke. Og dermed også en Borrelia infektion, som blev behandlet med en 10 dages pencillin kur. Nu er jeg i gang med TBE vaccine programmet. Har fået det første stik.
Bornholm er jo et af de steder hvor der er TBE. Vaccinen beskytter ikke mod Borrelia, så der skal jeg stadig være opmærksom. Så den ellers planlagte Vild med Vilje have, ender nok med at blive knap så vild.

Hus og have og masser af planer

Jeg har boet her i mit lille hus i lidt over 2 måneder nu.
Det føles både som meget kort tid, men også som meget lang tid.
Jeg har en masse planer med både hus og have.
Men samtidig synes jeg at det har været lidt op af bakke med glæden over at være flyttet hertil.
Det kan være rigtig svært for folk at forstå, når nu jeg sådan havde glædet mig.
Grundet min PTSD, havde jeg også set frem til fred og ro og stille og roligt komme på plads, og skabe et dejligt liv her.
Men der kom lige et Kloak -eventyr i vejen, og jeg tror at det har rigtig meget med mit manglende overskud og gejst at gøre.
Du kan læse om hele balladen i næste afsnit.

Kloak-eventyret

Ja, dét har jeg simpelthen valgt at kalde hele den her sag om spildevandskloakeringen her.
Lad os tage det fra en ende af, og snup lige en kop kaffe og gerne lidt sødt til, for det bliver måske lidt tørt 🙂

Allerførst vil jeg godt lige understrege at jeg godt forstår grunden til at der skal laves en ny spildevands løsning. Jeg har heller ikke skrevet nedenstående for at hænge folk ud. Det er for at vise min side af historien, og for at vise at; Jo det har en påvirkning og jo det betyder noget. Skulle der tilfældigvis være nogle fra omtalte afdeling der læser det, så hav venligst dét in mente.

Dengang jeg var ude og se huset får jeg at vide at der skal laves en ny spildevandskloakering. Ejendomsmægler oplyser at det er kommunen der har givet påbud om det.
Det afskrækker mig ikke så meget, for da jeg boede i hus sammen med min eksmand i Randers, fik vi også lavet ny spildevandskloakering efter påbud. Randers kommune kom med god information og man kunne låne pengene ved dem, og så afdrage dem. Ingen panik eller forvirring. Vi fik lavet kloak, og endte i øvrigt med ikke at låne ved Randers kommune.

So it begins,..

Jeg vælger jo at byde på huset. Lidt under pris, fordi der jo var det med kloakken. Men at jeg fik huset lidt billigere, betyder jo ikke at jeg har tilsvarende penge stående i banken. Det betyder blot at jeg har lånt det mindre,..

Jeg kontakter så kommunen her, og spørger efter mere information, da jeg synes den er sparsom, og fordi jeg ikke helt forstod indholdet i det. Jeg spørger også efter muligheden for at kunne låne ved dem – som man kunne i Randers.
De oplyser at man har mulighed for at ansøge om at låne igennem dem, og sender et skema jeg skal udfylde – og oplyser mig om at jeg skal gøre det hurtigt.

Jeg får udfyldt skemaet, og sender det til dem, og beder dem om at vende tilbage såfremt jeg skulle have misforstået nogle af spørgsmålene. I forbindelse med min sygemelding og stadig her efter jeg har fået min pension, så har jeg svært ved at kunne overskue det at udfylde skemaer. Overblikket mangler.
(De her skriverier på bloggen tager også lang tid for mig at lave – men der har jeg jo tiden og kan derfor hygge med det) Jeg forklarede dem også hvorfor jeg beder dem om at tjekke for fejl i skemaet.
Det modtager jeg ingen respons på.

Vente vente

Ja faktisk så modtager jeg slet ingen respons udover at de skriver at de har sendt skemaet videre i systemet.

Og så venter jeg.
Og venter. Og venter!
Jeg rykker dem nogle gange, men får en standard mail hver gang om at der kan gå op til 5 dage før jeg vil modtage et svar. Den standard mail får jeg de gange, hvor jeg rykker for et svar, men et rigtigt svar modtager jeg ikke.
En måned efter skriver jeg så igen. Og nu får jeg pludselig svar. Jo den person der skulle behandle min sag var der ikke mere, og nu vidste de ikke hvem der skulle lave det..
Og bare fordi det rodede hos dem (deres egne ord) så kom det jo ikke til at betyde noget for mig, for selve påbuddet ville blive udsat tilsvarende.
Og her en måned efter igen, har jeg igen igen forhørt mig om der er noget nyt i sagen.
Det er der ikke, men man ville prøve at rykke sagen for at få behandlet min ansøgning.
Så jeg er stadig sat standby.

I mellemtiden har jeg talt med nogle andre her på Bornholm, som også har fået påbud om ny spildevandkloakering, hvor det også virker ualmindeligt uoverskueligt i forhold til den information man får. Ja der har også været nogle kommunale som har med det at gøre, som ikke engang var klar over at man som borger kunne søge om at låne pengene ved dem. Det tegner ikke så godt synes jeg.

Der har i øvrigt været lidt om de sager der kører vedr. spildevandskloakeringer i Vestermarie på Tv2Bornholm. Og jeg kan se der er sat huse til salg i Vestermarie for nylig. (Ved ikke om det er i den forbindelse dog)

“Det har ingen betydning for dig”

Men jo, selvom de mener det ikke har noget betydning fordi påbuddet bliver udsat, så har det jo alligevel en betydning for mig.
For jeg vil da gerne have en ide om hvor meget det vil koste, og om jeg kan låne hos dem.
For hvis ikke, skal jeg jo låne et andet sted. Hvis jeg kan.
Og det er tydeligt at kloakmestrene ikke tager mig ret seriøst når jeg ikke skal bestille opgaven her og nu. Kan jo først bestille når finanserne er på plads. Og så er der den der lille frygt: Hvad nu hvis det bliver alt alt for dyrt? Og hvad nu hvis jeg får en kort afviklings frist på lånet? Bliver jeg så i virkeligheden nødt til at flytte igen?

“Men Cilla, det var da dumt at købe huset før det var afklaret!”

Ja det var det måske nok.
Man ville nok mene at man burde have undersøgt det til bunds før. Men så havde jeg jo stadig boet i Hasle. For jeg har jo stadig ikke fået svar. Og de svar havde man nok ikke fået hurtigere, hvis man ikke stod som ejer af boligen.
Med tanke på hvor hurtigt hussalgene her på Bornholm går, ja især i starten af 2022, så ville huset nok have været solgt, hvis jeg skulle have ventet indtil nu, eller længere tid.
Og jeg skulle væk fra hvor jeg boede før, og alle ved at jeg ikke kunne finde en egnet lejebolig der var til at betale. Og der var ikke rigtigt nogle andre huse i den prisklasse jeg kunne købe til salg.
Samtidig havde jeg jo en oplevelse fra en anden kommune, hvor spildevandsprojekterne ikke blev så indviklede..

Sommer på Bornholm

Det gør noget ved gejsten

Ja jeg må indrømme at det gør noget ved gejsten. Og altså ikke på den gode måde.
For som jeg skrev, så kommer der jo en vis usikkerhed oveni det. Især efter jeg har hørt om de andre sager.
Gejsten i forhold til at gøre en masse ved hus og have er ikke stor. Hvorfor lave en masse, hvis det hele ender med at jeg bliver nødt til at sælge. Omvendt hvorfor ikke gøre det, for skal det sælges vil det være godt at det er nymalet og haven er pæn. Men altså, det er der ikke så meget ved faktisk.
Jeg mangler helt klart noget afklaring. Det stresser mig. Og stress er ikke særligt sundt for mig. Var jo netop det jeg gerne skulle undgå for meget af fremadrettet.
Og det der med at lade som ingenting – det har jeg svært ved. Nok også i takt med at tiden bare er gået.
Lad os håbe at der snart kommer en positiv afgørelse.

Det var lidt om Sommer på Bornholm og et kloak-eventyr.

Fortsættelse følger..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Til toppen