Fjällräven Polar

Fjällräven Polar
Rejse til udlandet2 kommentarer til Fjällräven Polar

Fjällräven Polar

– en skør ide?

Jeg har tilmeldt mig konkurrencen til deres polar eventyr i år 2020.*
Hvad og Hvorfor?
Er det ikke for koldt? For skørt? Og er du ikke for gammel?
Nej, nej og NEJ!!
Sådan, så er spørgsmålene besvaret lige med undtagelse af Hvad og Hvorfor. Dem kommer der svar på i resten af det her indlæg.

Hvad er Fjällräven Polar?

Kort fortalt så er Fjällräven Polar en ekspedition i det skandinaviske arktiske område, altså helt oppe nordpå i Norge og Sverige. Selve ruten er 300 km. Der køres med hundeslæde, og der overnattes i det fri i telte.

Fjällräven Polar
Fjällräven har lavet et hyggeligt kort over ruten

Man tilmelder sig konkurrencen, og kan så vinde adgang til turen, enten via højeste antal personlige stemmer, eller ved at en jury udvælger en.

Du må meget gerne stemme på mig – det gør du her

Hvis man kommer igennem nåleøjet, får man masser af vejledning, man får en masse udstyr, og så er det ellers afsted til en uges spændende oplevelser.
Man bliver sat sammen i teams hvor danskerne er sammen med dem fra Norge og Island.
Du kan læse mere om Fjällräven Polar hvis du klikker her

Hvorfor har jeg tilmeldt mig Fjällräven Polar?

Det var ikke noget jeg skulle overveje ret længe. Et spændende eventyr i vinter landskab – ja tak! Jeg har nærmest altid drømt om Polar landskab. Om det så var skandinavisk eller ej. På samme måde er jeg også betaget af Island, og drømmer også om en tur til Grønland.
Så i grunden var det bare at sørge for at der var hunde pasning hvis nu jeg skulle vinde adgang. Lad os bare være helt ærlige, oddsne for at vinde er ikke ret høje. Vi er rigtig mange om buddet, og jeg kan se at de andre deltagere allerede har en hel del flere personlige stemmer end jeg har. Men man kan jo være heldig at blive udvalgt af juryen, og een ting er i hvert fald helt sikker – man vinder ikke, hvis man ikke deltager!

Vinter er bare min kop the for at sige det rent ud.

Jeg holder utroligt meget af de forskellige årstider. Her i Norden er vi så heldige at vi kan opleve alle fire. De har alle noget godt at byde på, men som de fleste andre har jeg også en årstid jeg holder lidt mere af end de andre.
Jo Foråret er da skøn.
Sommer er lækker – men ofte for varm efter min mening.
Efterår er flot og velduftene på sin egen melankolske måde.
Men Vinter, ih altså Vinter er bare noget helt særligt. Vinteren er kold og meget frisk. Landskabet forandres totalt, hvis der kommer sne.

Fjällräven Polar
Bornholmsk vinter landskab

Knitre knitre, sådan en aften hvor det er mørkt, men hvor månen er fuld, så man alligevel kan se alt. Sneen ligner små diamanter og luften er så ren og kold. Jeg er helt pjattet med det. Sidegevinst er at der ikke er mange myg og andre latterlige kryb når det er vinter. Ja ok, jeg da skal ærligt indrømme at det kan blive lidt små koldt at bo i et gammel hus der ikke har megen isolation. Når man vågner og der kun er 8 grader indenfor, så kan man godt skynde sig at få tændt op i brændeovnen, men det har jo også sin egen charme.

Sne
Islandsk vinter – man kan se gletsjeren i baggrunden

For koldt, skørt og er du ikke for gammel til sådan noget?

Som svaret i startet af det her indlæg: Nej, nej og NEJ!!

Koldt?
Dem der vinder adgang får som nævnt en masse udstyr, herunder beklædning.
Skørt?
Du kender sikkert den slags fordømmende mennesker, som bliver fortørnede hvis man stikker lidt ud fra normen. De forventer man gør som man (de) altid har gjort. Det er tit også den slags mennesker der mener det er Skørt at melde sig til sådan en konkurrence. Jantelov når det er bedst.
For nogle er det sikkert fint at leve uden de store udsving og i faste rammer, men jeg ville virkelig kede mig. (Er prøvet – det gik skidt)
Er du ikke for gammel til sådan noget?
Den er jo klassisk – lidt i stil med ovenstående. Altså, 45 år er ikke for gammelt! Føler mig i hvert fald ikke gammel.
– jeg kunne forstå at det var en kommentar hvis man fysisk og mentalt ikke var ovenpå. Men så ville man enten sørge for at blive det (Hvis man kunne) eller lade være med at tilmelde sig.

Fjällräven Polar
Min hund kan også godt lide sne

Jeg krydser i hvert fald fingre for at jeg kommer i gennem nåleøjet. Og hvis ikke, ja så må jeg jo bare på en masse vinter eventyr selv.

*Siden det her blog indlæg blev skrevet, er det blevet afgjort hvem der kommer med. Jeg var desværre ikke i blandt dem der vandt adgang.*

2 thoughts on “Fjällräven Polar

  1. Jeg ville så gerne stemme på at du skal en tur ud i Winter Wonderland. Men når det nu kræver at man er på fjæsbogen sååå ……. men krydser gerne fingre 🙂

  2. Tak 🙂 Ja, det kræver desværre en facebookprofil, Fjällräven har valgt at gøre det på den måde, så man ikke kan stemme mere end en gang og det skulle også gøre det sværere i forhold til forskellige bots. Jeg ved ikke om det virker, har fået henvendelser fra folk der siger de har stemt på mig, og at de derfor vil bede mig stemme tilbage. Nu har jeg ikke så mange stemmer, så jeg kan godt regne ud om det passer..og det gør det som regel ikke, men nogle hopper nok på. Uanset så er systemet lidt unfair synes jeg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Til toppen