Smuttur i Bisonskoven i Almindingen

Natur og Kultur

Smuttur i Bisonskoven i Almindingen

– Kæmpeskoven.

Ja det kalder jeg også Almindingen her på Bornholm.
For den er ganske stor, og meget skiftende i sin vegetation. Her er områder med blot nåletræer, områder med fyrreskov og områder hvor dyre vildt står for pasning af skoven. Her er områder med store moser, sprækkedale, fortidsmonumenter og store vandreblokke, for ikke at tale om den flotte kombination af skov og klipper.
Og – midt inde i det hele findes så også bisonskoven.

Bisonskoven
Frodig grøn skovbund i Bisonskoven

Desværre er det endnu ikke lykkes mig at få taget nogle gode tydelige fotos af bisonerne i bisonskoven. Men jeg har set dem. Pragtfulde store dyr, som går og roder i skoven. Bisonerne har været på Bornholm siden 2012. Det var et 5 årig forsøg som skulle vise om de kunne trives i den Bornholmske natur og klima. Det kunne de, og de er her derfor stadigvæk.

Bisonskoven
Nej, idag gemmer bisonerne sig

Man kan sagtens komme ind til dem. Både som gående, på cykel eller i bil. Dog skal man holde mindst 100 meters afstand til dem, man skal ikke larme og slet ikke gå imellem en kalv og dens mor. Hvis man er i bil skal man køre langsomt på vejen. Bisonerne er i en meget stor indhegning, som på sigt – hvis der er økonomi til det, vil blive gjort endnu større.

Så det her skilt inde i bisonskoven, så det måtte jeg lige tjekke ud

Det skulle være lettest at se bisonerne om morgenen eller sidst på eftermiddagen. Men jeg tænker nu også at de er nemmere at få øje på når bladene falder af træerne. Jeg lover i hvert fald, at lige så snart jeg får taget et ordentlig foto af dem, så skal jeg nok poste det herinde.

Logo på Prinsgemalens bænke

Torden og løfte om at komme tilbage

Der er en ret stor mose inde i Bisonskoven, Svinemosen hvor der er et rigt fugleliv. Tæt ved Prinsgemalens bænke er der et fugletårn som giver et god udsyn over mosen.
Jeg fik ikke gået meget mere i området, for lige pludselig blev luften trykket og himlen sort og lidt efter begyndte det at tordne og regne helt vildt.

Det trækker op til uvejr

Jeg bor relativt tæt på Almindingen så jeg vender tilbage en dag hvor vejret er lidt bedre, eller hvor jeg har været fornuftig nok til at tage mit regntøj med.
I mellemtiden kan du læse om en anden vandretur jeg har været i Almindingen her

Til toppen