Hvilken årstid er bedst på Bornholm?

Natur og KulturLeave a Comment on Hvilken årstid er bedst på Bornholm?

Hvilken årstid er bedst på Bornholm?

– en guide til de forskellige årstider til din ferie på Bornholm.

Det nemme svar ville være at man skal komme her flere gange, forskellige tidspunkter på året. Bornholm har efter min mening noget at byde på hele året, forskellige oplevelser. Men det kommer jo nok også an på hvad man er til. Men lad os se om man kan svare på hvilken årstid der er bedst på Bornholm.

Foråret

Er lidt lang tid om at komme igang her, vinteren kan godt bide sig lidt fast.
I foråret er her lidt forskellige arrangementer i forbindelse med fastelavn, påske og senere pinsen. De helt store turiststeder er ikke åbne i årets første måneder. Men jo tættere man kommer på åbning, jo mere begynder det at summe.
I naturen mærker man virkelig forårets komme. Jager man vandfald kan der være godt gang i dem, hvis der er meget smeltevand. Når først foråret går rigtig i gang så går det stærkt. Forårs-grønne skove er et flot syn.
Duften af ramsløg kilder næsen, og fuglene flipper ud over en.

Vinter kan være den bedste årstid for nogle
Det meste sne er smeltet, men nogle steder er der så meget, at det tager længere tid.

Sommer

Højsæsonen er helt speciel. Der er virkelig gang i den om sommeren på Bornholm.
Et mylder af turister. Når man går rundt i kystbyerne og Rønne så er det til lydsporet af dansk, tysk og svensk blandet med lidt polsk, og hov dér var der også lidt bornholmsk. Mange af kystbyerne er helt anderledes om sommeren. Her er liv og glade dage. Små butikker og folk på gaderne. Alle museer og attraktioner har åbne, og der er noget for enhver smag. Der er loppemarkeder, yoga på strandene, koncerter under åben himmel og glade mennesker overalt. Man kan nyde en lækker is, gå på røgeri og få verdens bedste røgede fisk. Eller bestille bord på et af de lidt finere steder. Snup en sandwich i Hammerhavnen, bestil en super god kaffe ved Rytterknægten eller benyt et af de mange andre små gastronomiske steder. Bliver man træt i hovedet af menneskehavet, så tag en afslappet vandretur i Almindingen. Naturen er frodig og grøn, strandene er skønne og klipperne er varme.

Lyse nætter på Bornholm, her krydret med lidt meteorstøv.

Sensommer og efterår på Bornholm er også noget ganske særligt

Det varme vejr fra sommeren holder langt hen i efteråret på Bornholm. Klipperne holder lidt på de lune temperaturer. Dog kan der komme en enkelt storm eller to. Når naturen iklædes sit gyldne tæppe af løvfaldsblade, så er her helt særligt magisk og smukt. Flot kontrast til klippevæggene. Nogle af turistattraktionerne har åbent til hen i oktober.

Efterår kan være svar på hvilken årstid der er bedst på Bornholm
Bilens farve matcher fint efteråret.

Vinter på Bornholm kan være en kold affære

Min første vinter her var sådan en hvor der – set med mine øjne – væltede ned med sne. Og så var det slet ikke så slemt som i 2010 hvor Bornholm nogle steder var dækket af 3 meter sne. Øen lukkede fuldstændig ned. Bornholmerne griner lidt overbærende af mig når jeg kan syntes at en halv meter sne kan være voldsomt.
Mange af de steder hvor der er tryk på om sommeren, har lukket om vinteren.
Bornholm går lidt i dvale og samler kræfter til den nye sæson.
Men naturen har jo altid åbent. Sneklædt landskab er bare flot. Og er man heldig kan man finde et frossent vandflad. Ekkodalen er et syn værd om vinteren. Helt helt anderledes end om sommeren.

Hvilken årstid er bedst på Bornholm?
Min første vinter på Bornholm. “Ork det er ingenting” sagde bornholmerne 🙂

Så ja, uanset hvordan jeg vender det – så er der noget at komme efter uanset årstid her på Bornholm. Mange steder er man begyndt at udvide sæsonen. Der kommer også flere turister nu end bare i højsæsonen. Så svaret på hvilken årstid der er bedst på Bornholm – må givet være: Det er de alle!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Til toppen