Affald hører ikke til i naturen!

Brokkeriet1 kommentar til Affald hører ikke til i naturen!

Affald hører ikke til i naturen!

– ryd nu op efter dig.

Da jeg i 2018 var på Road trip sammen med min bror i Island, så vi en del affald i naturen.
Første tanke var: Affald hører ikke til i naturen!

Affald hører ikke til i naturen
Affald ved Islandsk seværdighed

Jeg kan blandt andet huske at jeg undrede mig rigtig meget over at se en masse affald på ellers flotte seværdigheder. Her var der så forruden skilte om serværdigheden også skilte om at huske sit affald. Jeg tænkte at man i grunden kunne have sat affaldsspande op, at det måske havde taget det værste.

Det flyder også med affald i Danmark

Men faktisk – vi er slet ikke bedre i Danmark. Her kan det virkelig også flyde med affald i naturen. Det er en underlig mentalitet. Jeg mener, man har taget det med sig til at starte med. Så har man spist/drukket og har nu emballagen tilbage, og den konstatere man så er for tung at tage med tilbage?

Så bliver der lavet en masse tiltag for at få folk til at lade være med at svine i naturen. Og der bliver godt nok også sat skraldespande op.

Hjælper ikke meget med skraldespande, hvis de ikke bliver tømt

Her på Bornholm er der masser af affaldspande ved forskellige seværdigheder og naturpunkter. Men de bliver desværre bare ikke tømt så ofte. Flere steder har jeg set overfyldte spande.
Da jeg så mangler job, så henvendte jeg mig rette sted, og spurgte om de manglede personale. Svaret var at de desværre ikke havde ressourcer til at ansætte flere folk.
Her skal ikke lyde en kritik af hverken naturstyrelsen eller miljøstyrelsen. Jeg er sikker på at de gør hvad de har muligheder for inden for gældende budget.
Det er en skam, for jeg tror det er svært at påvirke folk, hvis der i det mindste ikke bliver tømt spande. Så sender man et signal om at det hele er lidt ligemeget.
Men vi kan vist godt blive enige om at affald ikke hører til i naturen.

One thought on “Affald hører ikke til i naturen!

  1. Det er en underlig udvikling. Tænk hvis “Ryd op efter sig selv” blev den nye trend – at det blev cool og sejt, at rydde op efter sig selv. Og ikke kun i hverdagen, men også når trailerne skal tømmes (og ikke dumpes i skoven), når man er på festival eller fester i Mindeparken. Tænk hvis der blev lagt ligeså meget energi i det, som der gøres i at sidde på en bro og demonstrere for miljøet. Lad os starte en revolution “Udryd skovsvin”

Comments are closed.

Til toppen