YES turisterne kommer!!

Yes
Natur og Kultur

YES turisterne kommer!!

– omsider.

Danmarks grænser blev åbnet i nat. Meget symbolsk på 100 års dagen for Danmarks genforening med Sønderjylland.
Det skal jo så nævnes at der endnu kun er åbnet for Norge, Island og Tyskland. Andre der vil ind i Danmark skal enten være statsborgere eller i tæt familie med statsborgere, eller have “anerkendelses værdige formål”
De fleste af os husker nok dagen hvor Danmark lukkede sine grænser.
Jeg er i hvertfald HELT sikker på at turistbranchen husker den dag med gru.
Covid-19 gjorde at man for at beskytte folk, blandt meget andet besluttede at lukke de danske grænser. Foruden usikkerheden der var, og stadig er, i forbindelse med pandemien, fulgte også en enormt usikkerhed for alle de steder som er dybt afhængige af turister.
Nu kan de endelig juble: YES, turisterne kommer!!

Yes turisterne kommer!!
Færgen Povl Anker på vej til Tyskland

Bornholm er et af de steder i landet hvor man virkelig har savnet turisterne. Man har ventet med stor spænding på at smittetrykket var så lavt, at det ville være forsvarligt at åbne grænsen. Det er primært de tyske turister vi har ventet på.
Og lige nu – i skrivende stund er de på vej hertil.

Turisterne er meget velkomne

Det giver en følelse af spirende håb. Alt bliver godt igen, en talemåde/ tag, som er kommet i forbindelse med Covid-19, på de sociale medier.
Turistsæsonen ville normalt være startet her på Bornholm, da det var påske. Men der var alt jo lukket fuldstændig ned. Det var virkelig underligt at tage til Gudhjem eller Svaneke og se byerne være helt øde.
Du kan læse et blog indlæg fra dengang Danmark lukkede ned lige her

Ombord på Povl Anker – man kan næsten dufte havet

Selvom turisterne nu kan komme, så kan det nok ikke nå at redde hele sæsonen fuldstændigt. Det er logisk. Men det er helt klart bedre end ingenting. Og det gør også en stor forskel at mange danskere har valgt at blive hjemme i Danmark og holde ferie i år.
Uanset om man er i turistbranchen eller ej, så gør det bare noget for Bornholm, og samfundet her, at der igen kommer turister hertil.
Det hele liver mere op. Der kommer den velkendte summen overalt.
Så ja: det bliver helt klart et: Yes turisterne kommer!!
Og de er meget velkomne.

Men,..

Til sidst lige en opfordring: Covid-19 er ikke væk, virus er her stadig.
Så vi skal stadig overholde myndighedernes anbefalinger. Holde afstand og sørge for god hygiejne. Passe på hinanden – på afstand.

Povl Anker

De flotte fotos i dette indlæg er taget af min søn, Alexander.
Du kan se flere af hans fotos på Instagram her

Til toppen