Snorrebakke søen

Snorrebakkesøen
Natur og Kultur

Snorrebakke søen

– tæt ved Rønne.

Kaolin søen eller Snorrebakke søen, ja eller Porcelæns søen.
Kært barn har mange navne.
Her i det her indlæg bliver den omtalt som Snorrebakke søen.
Søen ligger lige udenfor Rønne, ved Snorrebakken.

De fleste søer på Bornholm er opstået efter der enten blev brudt eller gravet i undergrunden. Snorrebakke søen er ingen undtagelse. Her blev tidligere gravet efter kaolin.
Kaolinen blev brugt i produktionen til porcelæn, og her har da også tidligere været kaolinlemmerier og teglværksdrift i området.

Snorrebakke søen
Snorrebakkesøen

Selve området er i dag et rigtigt dejligt naturområde. Man fornemmer nærmest ikke at søen faktisk ligger lige opad Rønne by. Tæt rundt om søen er der en sti, som er ganske skøn. Vælger man i stedet at gå op på bakken, kan man se en rigtig fin udsigt over sø og by. Rige muligheder for en lille vandretur.

I området er der flere oversigtskort der beskriver søen, og historien fra dengang man gravede kaolin her. Der er også information om Den Grønne Ring, som er et stisystem rundt omkring Rønne.
Her er også rig mulighed for at holde sig en tiltrængt pause. Der er flere bordbænke sæt her, og der er offentligt toilet. Ovenikøbet er der også lidt parkerings muligheder.

snorrebakke søen
Bordbænkesæt tæt ved søen

Snorrebakkesøen er bestemt en tur værd. Og skulle man have kaffe og en bid brød med, så er det skønt at sidde tæt ved vandet og bare være til.
Et sandt lille eventyr i naturen.

Bordbænkesæt

Sommetider så er der nogle der roer i kajak på søen, og der bliver også fisket lidt herfra.

Du kan læse om en anden flot og ret stor sø på Bornholm lige her

Til toppen