Fortidsminder ved Klintebakken på Bornholm

Kornblomster
Natur og Kultur

Fortidsminder ved Klintebakken på Bornholm

– jordskælv og en forstenet strandbund.

Lidt udenfor Åkirkeby finder man Klintebakken. Her vælter det nærmest frem med fortidsminder. Klintebakken er et flot naturområde, som kan anbefales både på grund af de tydelige tegn fra fortiden, men også fordi her gennemgående bare er skønt.

Klintebakken
Vandreblok – Kyllingehønen

Det er meget specielt at gå rundt og kigge på de blotlagte jordskorper her i området, og forestille sig den dramatik der har udfoldet sig her med jordskælv og brud. Det vilde område viser tydelige tegn på forhistoriske begivenheder, i form af både kæmpe vandreblokke som den sidste istid har bragt med sig, og i form af et landskab der er fremkommet af jordskorpebevægelser for 200 – 400 millioner af år siden.

Klintebakken
Jordskorpe forkastninger

Ikke langt fra forkastningerne ligger Strøby Sandstensbrud,som blev anvendt til midten af 1900.
Her finder man en forstenet havbund. Det er tydeligt at se bølgeribbe, og spor efter vandmand og andre små organismer. Den forstenede havbund skønnes at være omkring 540 millioner år gammel! Man kan gå rundt på selve havbunden.

Forstenet havbund

Selve området er relativt stort, så sæt gerne god tid af til at udforske området. Der er rig mulighed for at nyde madpakker og drikkelse da der er flere bord og bænkesæt her. Nogle af stederne deler man endda spise plads med køerne der græsser fredeligt. Her er også sat skilte op som fortæller historien om det særprægede område.

fortidsminder
Landskabet ved Klintebakken

Er du blevet nysgerrig efter flere steder der viser spor af forhistorie på Bornholm?
Så klik dig videre og læs med om Rutsker Højlyng lige her

Til toppen