Præsteskoven ved Vestermarie

Oplevelser i NaturenLeave a Comment on Præsteskoven ved Vestermarie

Præsteskoven ved Vestermarie

Skoven ved Vestermarie

Her på Bornholm er der masser af skov, allermest kendt er nok skoven Almindingen. Men man finder også små skove andre steder. Skove som ofte tit er gamle plantager, eller beplantet for at beskytte mod vind og vejr, men nogle af dem er også oprindelige. Ikke så langt fra hvor jeg bor ligger Præsteskoven.

Præsteskoven
Ved skoven finder man den her sten

Vestermarie har en rigtig skøn skov. Tidligere før man anlagde vejene omkring, var skoven ret stor og tilhørte Vestermarie præstegård. Deraf sikkert navnet Præsteskoven. Jeg gætter på at noget af skoven på Segenvej oprindeligt må have hørt til også.

Præsteskoven
Stengærde i skoven

Skoven er ikke voldsom stor, men til gengæld hyggelig og flot, måske fordi den er tæt og lidt vild. Inde i skoven ser man et lille vandløb. Tidligere var der flodløb fra istidens smeltning. Kigger man på selve landskabet i skoven, ser man da også spor efter istiden præget i landskabet og man kommer forbi nogle mindre vandreblokke derinde hvis man følger stien rundt.

Det lille vandløb

Min barndomsskov

Da jeg var barn, kom jeg tit i en lille bitte skov, tæt ved hvor min farmor boede i Kragsbjerg kvarteret i Odense. Lille bitte hyggelig skov som jeg elskede at gå på opdagelse i. Præsteskoven i Vestermarie minder mig på en eller anden måde om den skov. Ikke fordi de ligner hinanden, her vil nogle nok påstå at “Træer er vel træer” Men det er den samme følelse af glæde jeg får i Vestermaries skov, som jeg fik i min barndoms skov.

Der går en velplejet lille sti igennem skoven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Til toppen