Det svenske efterår

Det svenske efterår
Rejse til udlandet

Det svenske efterår

– mini roadtrip i Sverige.

Jeg har været en lille tur i Sverige, og kigge lidt på det svenske efterår, som til forveksling i grunden ligner det danske efterår ret meget. Hvis altså man ser bort fra muligheden for at møde en elg eller lign. Beklageligvis mødte vi ikke nogen elge eller andre dyr. Men vi så masser af skiltning langs vejene som advarede mod påkørsel af både pindsvin, elge og andre dyr.

Det svenske efterår
Svensk efterår – set fra en bil, når man kører mod solen

Vores mini road trip startede med at vi mødtes i Ystad. Herfra kørte vi til Karlskrona hvor vi overnattede. Næste dag suste vi mod Kalmar, og på hjemturen overnattede vi i Kristanstad.
Med nogle små spontane afstikkere til mindre byer, og andre herlige steder.
Ind i mellem skulle der jo lige tankes op med lidt kaffe, og bilen skulle også oplades.

Tesla oplader
Tesla supercharger

Kirker og andre flotte bygninger

Karlskrona ligger midt i Blekinge og er med sine flotte bygninger – heriblandt kirken og rådhuset på UNESCO´s liste over verdens kulturarv.
Oprindelig var det en flåde og fæstningsby. Karlskrona byder på flere interessante oplevelser. Byen og selve Bleklinge er helt klart en by og et område jeg kunne tænke mig at opleve mere af om sommeren.

Karlskrona
Trefoldighedskirken i Karlskrona

I Kalmar var vi blandt andet henne og kigge på det store flotte slot. Kalmar slot er 800 år gammelt. Her kan man opleve fortællinger om kvindefængslet, se forskellige udstillinger og ellers opleve selve slottet.
Der er også en restaurant på slottet – vi så at de havde en suppe buffet der.

Kalmar slot i det svenske efterår
Kalmar slot

Rivendell, eller noget der ligner

Tit når min bror og jeg er på tur, så ser vi bygninger og steder, som på den mest fantastiske måde ligner noget vi kender, enten fra et spil eller eventyr.
Og det gjorde sig også gældende på den her lille tur.
Ikke langt fra Kalmar slot, på den nye kirkegård, så vi dette lille kapel. Det kunne godt ligne en bygning fra Tolkiens Rivendell, især her i det svenske efterår.

Det svenske efterår
Svensk efterår eller Rivendell

Nu er det jo ikke nogen hemmelighed at jeg er glad for kirker, men da vi kom forbi den her sag, var min bror helt enig med mig i, at den måtte vi lige hen og se nærmere på. Kirken lå i en lille bitte by, og virkede derfor endnu større. Ja her er det også svært ikke at komme til at tænke på noget fantasy eventyr.

Örsjö kirke
Örsjö Kirke

Du kan læse mere om min interesse for kirker, og om hvorfor jeg synes man skal kigge på dem, hvis du klikker her

Det var ikke et road trip der varede en masse dage. Men vi fik set en del, vi har kørt en del og vi har snakket rigtig meget.
Det kan virkelig godt anbefales at tage på sådan en type tur. Min bror og jeg har gjort det nogle gange nu. Blandt andet har vi været på en længere tur til Island, hvor vi også kørte rundt. Forskellen var så at vi overnattede i den camper vi kørte rundt i, fremfor her hvor vi har overnattet på nogle hoteller, som i øvrigt var ganske skønne.

Til toppen