Efterår på Bornholm

Efterår på Bornholm
Natur og Kultur

Efterår på Bornholm

– det er noget helt særligt.

Efterår på Bornholm, de fleste vil nok tænke at det ikke er så meget anderledes end efterår andre steder. På nogle områder er det helt rigtigt, og på andre så er det bare en helt anden sæson her end andre steder.
Hvis du vil læse mere om de forskellige årstider på Bornholm så skal du klikke her

Turisme og efterår på Bornholm

Bornholm er meget præget af turisme, og derfor betyder de forskellige sæsoner noget bestemt hver for sig. Efterår på Bornholm, er på det plan helt specielt, fordi mange steder begynder at lukke ned nu. De fleste har åbnet i efterårsferien med, og lukker så derefter. Nogle af stederne har lidt juleåbent i december. Men ellers så drosler det hele meget ned.
Der kommer ro på igen. Mylderet tynger ind, busserne er ikke overfyldte, og går allerede over til at køre efter Vinterkøreplan.
Dem der har haft sæsonarbejde har “sommerferie” nu. Det er helt sikkert tiltrængt.

Efterår på Bornholm
Der kan godt være lidt glat med alle bladene

Det siges at Bornholm har haft de bedste sæsoner i år nogensiden.
Der har virkelig også være mange besøgende her. Det skal man bestemt ikke klage over, men det har vist givet lidt udfordringer i nogle af kystbyerne, i forhold til parkering blandt andet. Der må noget ny tænkning til. Man er allerede godt i gang med at overveje hvad der kan gøres bedre. Og samtidig så forsøger man også at brande øen, som et besøgs mål i ydersæsonerne også. Nogle steder prøver også at holde åbent længere end kun til efteråret. Det er super spændende at se hvad det hele kommer til at ende med.
Jeg tror sagtens man kan brande øen som Vinter og Forårs rejsemål. Det er bare en anden slags gæster end sommergæsterne man skal satse på!

Efterår og klipper

Men nu er Bornholm jo også andet end turisme.
Det var Efterår på Bornholm vi kom fra.
Naturen er også enormt skøn her om efteråret. Og et sted hvor det igen ikke helt ligner resten af landet, er i naturen, af den simple årsag at vi har klipper. Landskabet er virkelig meget anderledes her om efteråret og vinter, fordi klipperne ikke er dækket af frodig og lækker grøn skov nu. Det hele begynder at se mere råt ud.

Efterår på Bornholm
Klippebund i skoven

Der er næsten ikke noget dejligere, end en gåtur i skoven om efteråret, hvor man kan nyde alle farverne og duftene. Pludselig så dukker den første frost også op, og varsler vinterens komme. Sådan en gang rimfrost er virkelig et smukt skue. Så det er bare med at komme ud og få sin daglige dosis D vitamin de dage hvor vejret er til det. Det gælder både efterår, vinter og det spæde forår.

Frost
Den første morgenfrost
Til toppen